16.03.2022

5 europæiske byer, du kan besøge til forår

Foråret er lige om hjørnet! Solen begynder at blive varmere, græsset bliver grønnere og blomster begynder at blomstre. Derfor er denne årstid det perfekte tidspunkt at nyde en storbyferie og opdage de smukkeste europæiske destinationer. Om foråret er folkemængderne meget mindre og priserne lavere i forhold til sommeren.

Har du brug for inspiration til, hvor du skal tage hen?

Vi har samlet en liste over 5 af de bedste europæiske byer at besøge i foråret.

Palermo, Italien

Palermo, Italien

Palermo ligger i det sydlige Italien og er hovedstaden på øen Sicilien. Det er den perfekte destination, hvis du gerne vil have lidt sol og få fyldt op i vitamin D-depoterne. Palermo er en by med et mildt klima, farverigt gadeliv, høje palmer og barok arkitektur. Den er fuld af historie, smukke udsigter og utrolig arkitektur. Intet besøg på Sicilien er komplet uden at udforske en af de mange kirker, UNESCOs verdensarvssteder, skulpturer og markeder. Sicilien er berømt for sin pasta og pizza, men sørg for også at have plads til den klassiske sicilianske streetfood!

Amsterdam, Holland

Amsterdam, Holland

Hovedstaden i Holland anses for at være en af de smukkeste byer i Europa. Foråret er det perfekte tidspunkt at besøge Amsterdam på, da det er mere stille og billigere i forhold til de andre årstider. Amsterdam byder på masser af aktiviteter at vælge imellem: Du kan udforske Amsterdams smalle gader, tage en bådtur på en af de mange kanaler eller besøge Van Gogh-museet. Eller gør som hollænderne og opdag byen på cykel! Et populært sted at besøge i nærheden af Amsterdam er Keukenhof, som er en af de største blomsterhaver i verden.

Budapest, Ungarn

Budapest, Ungarn

Budapest er en fotogen by, der er værd at besøge på ethvert tidspunkt af året, men især om foråret, når du kan nyde det gode vejr og årstidens festivaler. I april finder Budapest Spring festival for eksempel sted, som er den største kulturelle begivenhed i Ungarn. Du kan nyde musikkoncerter, danseforestillinger og meget mere. Andre steder, du bare skal se i Budapest er blandt andet Szechenyi Termiske Bade, Buda Slot, den ungarske parlamentsbygning og Vajdahunyad Slot.

Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik, Kroatien

Denne middelalderlige og smukt restaurerede by er kendt som “Adriaterhavets perle”. I de senere år er det blevet et populært rejsemål og et godt valg for en tur til Kroatien. For at undgå vanvittige menneskemængder i sommermånederne er det bedste tidspunkt at besøge Dubrovnik på i april og maj. Uanset om du vil på storbyferie eller en tur i naturen, har Dubrovnik meget at byde på: strande, natur og en historisk gammel bydel, der har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1979. Sørg også for at tage en tur rundt om den to kilometer lange væg, der omgiver byen og giver en betagende udsigt over det blå hav.

Porto, Portugal

Porto, Portugal

Vil du tilbringe afslappende dage ved stranden og smukke aftener, mens du nipper til lokal vin og nyder en pink solnedgang? Så skal du til Porto.

Portugals næststørste by ligger i den nordlige del af landet. Det er et smukt sted fuld af små gader og farverige bygninger. Det meste af Portos gode omdømme kommer fra byens vin, der er kendt over hele verden. Hvis du leder efter et sted, der er lidt mere stille og mindre turistet, så er porto et godt valg. Dom Luís I Bridge Porto, Palacio da Bolsa og Sant’Ildefonso-kirken er blot et par af de mange steder, der er værd at besøge.