16.05.2022

Nemme måder at tjene ekstra penge på

Alle vil gerne tjene flere penge.

Hvad enten du betaler af på lån, planlægger en drømmeferie eller sparer op til din pension, kan øget indkomst hjælpe dig frem mod dine mål.

Nu til dags er der masser af valgmuligheder når det kommer til bijobs, og det gode er at du ikke behøver at sige dit fuldtidsarbejde op. Et bijob er noget du gør for at tjene ekstra penge, mens du stadig arbejder i din regelmæssige fuldtidsstilling.

Begynd med at tænke over dine særlige evner og interesser. Kan du lide at køre bil? Eller er du god til at undervise?

Hvis du har brug for inspiration til at komme I gang, har vi samlet en liste over de 5 nemmeste ideer til bijobs.

1. Udlej dit ledige værelse på Airbnb

At udleje dit hjem eller et ledigt værelse er en simpel måde at tjene ekstra penge på. Airbnb giver dig mulighed for at udbyde et værelse, eller hele dit hjem, og bestemme prisen for et par nætter eller en længere periode. Det er en god måde at møde spændende mennesker fra hele verden på og samtidig tjene penge. Hvis du bor i et populært område, bør det ikke være så svært at finde mennesker som gerne vil bo i dit område. Du bør dog være forberedt på at bruge en vis sum penge på at vedligeholde boligen, erstatte ting i hjemmet og betale serviceomkostningerne. Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang, kan du se dine muligheder hos Creditstar.

2. Bliv freelancer

Freelancing er en rigtig god måde at have et bijob på. Når du finder ud af hvordan du kan tjene penge på det, kan du endda gøre det til dit fuldtidsarbejde.

Der er mange hjemmesider til freelancere, såsom Upwork, Fiverr og Freelancer.com. Disse sider tilbyder et bredt udvalg af jobs, såsom skrivning, programmering, marketing eller arbejde som virtuel assistent.

Hvis du taler et andetsprog flydende, kan du også overveje at blive freelance oversætter. Tjek sider som Unbabel, One Hour Translation og Gengo ud eller kontakt oversættelsesbureauer direkte.

3. Bliv privat tutor

Hvis du er god til et bestemt fag, såsom matematik, historie, fysik eller et fremmedsprog, kan du tjene ekstra penge på at hjælpe elever som har svært ved faget.

Du kan undervise mennesker fysisk eller online. Det kommer an på din erfaring samt efterspørgslen hvor meget du kan tjene på at være tutor. For at komme i gang er det en god ide at oprette en konto på sider som Tutor.com eller Upwork. Du kan også reklamere for hvad du kan tilbyde online eller på lokale skoler.

4. Kør for Wolt

Hvis det er vigtigt for dig at kunne arbejde efter dit eget skema, kan du overveje at blive chauffør for Wolt. Det er nemt – du giver folk et lift fra punkt A til punkt B, de betaler dig via appen og du tjener penge. Taxakørsel foregår 24/7, så du kan arbejde så meget (eller så lidt) du ønsker. Hvis du er aftenmenneske, kan du klemme et par timer ind efter arbejde eller i løbet af en travl weekend. Hvis du foretrækker at stå tidligt op, kan du arbejde i morgenmyldretiden. Vær dog opmærksom på, at du for at blive chauffør skal opfylde kvalitetskravene og dække de fleste udgifter til køretøjet.

5. Start et rengøringsfirma

Mange mennesker hader at gøre rent og betaler med glæde en anden for at gøre det for dem. Hvis du er blandt de heldige få som nyder at gøre rent, kan du måske gøre det til et godt bijob. Denne type bijob er et godt valg, fordi det ikke kræver nogen særlig uddannelse eller avancerede færdigheder. Rengøring er et fleksibelt bijob, fordi du selv kan bestemme hvilke ugedage og tidspunkter du ønsker at arbejde på. Hvis du kun har tid om aftenen, kan du prøve at kontakte forskellige virksomheder og høre om de har brug for hjælp til rengøring af deres kontorer efter arbejdstid.