09.02.2022

Valentinsdagstraditioner rundt om i verden

Valentinsdag er en længe ventet mærkedag over hele verden. Valentinsdags oprindelse er uklar, men det menes, at mærkedagen har sine rødder i det gamle Rom, hvor den først blev kendt som Lupercalia. I slutningen af det 5. århundrede blev navnet officielt erstattet med Skt Valentinsdag, idet den blev opkaldt efter de elskendes helgen.

I dag fejres 14. februar oftest ved at udveksle kort, blomster, chokolade og andre gaver.

Men mange lande har formået at tilføje personlige detaljer til mærkedagen ved at følge deres egne unikke traditioner. Lær hvordan “Kærlighedens dag” fejres forskellige steder rundt om i verden, og hvem ved – du kan måske endda finde en interessant idé til dette års Valentinsdag!

Japan

I Japan fejres Valentinsdag på to forskellige datoer. Kvinderne tager det første skridt og præsenterer gaver til deres kære den 14. februar. En måned senere på den 14. marts eller “Hvid dag”, returnerer mænd gestussen.

Kvinder giver normalt mænd en af to typer chokolade: giri choco eller hon-mei. Giri-choco gives i en ikke-romantisk forstand til venner eller kolleger. Hon-mei laves ofte af kvinderne selv og gives til kærester eller ægtemænd. På den 14. marts overøser mænd derefter kvinder med endnu mere fornemme gaver og chokolade.

Tyskland

I Tyskland fejrer man Valentinsdag ved at udveksle blomster, chokolade og griseformede gaver. Grise betragtes som et symbol på held og begær i Tyskland, så det er almindeligt at give chokoladegriser, billeder eller ornamenter til dine kære på Valentinsdag.

Tyskerne fejrer også Valentinsdag ved at lave hjerteformede ingefærkager med romantiske beskeder skrevet på dem.

Frankrig

Frankrig anses for at være et af de mest romantiske steder i verden. Så det er ingen overraskelse, at Frankrig længe har fejret Valentinsdag som en dag for elskere.

Til forskel fra nogle andre lande, er Valentinsdag i Frankrig kun for personer, der elsker hinanden. Det betyder, at venner, kolleger eller forældre ikke får nogen gaver eller hjertefyldte kort. Par fejrer dagen ved at nyde romantiske middage sammen og udveksle små gaver.

I landsbyen Saint Valentin finder der hvert år en to-dages festival sted, som omfatter udstillinger, vandreture og middage i stearinlysets skær.

Brasilien

Eftersom karneval normalt afholdes i februar, vælger brasilianere at fejre Dia dos Namorados (Elskernes dag) i stedet for Valentinsdag. Dia dos Namorados afholdes den 12. juni til ære for Skt. Antonius, der er ægteskabets skytshelgen. Det er en dag, hvor par spiser en god middag, sender blomster og udveksler gaver. Derudover holdes derforskellige musikfestivaler og danseforestillinger over hele landet.

Filippinerne

I Filippinerne er det ikke nok blot at give blomster eller udveksle gaver. I de senere år er det blevet populært at deltage i massebryllupsceremonier på Valentinsdag. Det har gjort d. 14. februar til den mest populære bryllupsdag i landet. Disse ceremonier er sponsoreret af regeringen for at hjælpe folk, der ikke har råd til at betale for deres bryllup. Pakken indeholder endda kager, blomster og vielsesringe.

Creditstar ønsker alle en glædelig Valentinsdag!