07.04.2022

Sådan fejrer du påsken på et budget

Lige så meget som påsken er en sjov fest for familien, kan den også være en hård tid for familiens budget. Du er lige kommet igennem julen, nytår og Valentinsdag, og nu er det tid til at begynde at tænke på kanintøj til børnene, kæmpe påskeæg og masser af velsmagende mad til en helt særlig påskemiddag. Udgifterne kan hurtigt hobe sig op.

Ifølge Statista oversteg udgifterne til påskefejringer i Storbritannien 1,22 milliarder britiske pund i 2021 – en stigning på 14% siden 2020. Hvis du har en stor familie, kan dine udgifter hurtigt løbe op, og du står tilbage med en følelse af at være økonomisk presset.

En familie på et budget kan bruge mindre end den gennemsnitlige danske familie gør i påsken. Med lidt planlægning og et par nye, sjove ideer kan du fejre påske uden at gå på kompromis med festlighederne og blive ruineret!

Hvis økonomien er stram, og du har brug for inspiration til at spare penge, kan du bruge disse 7 råd til at lære nye måder at spare på til årets påskefejringer.

1. Læg et budget

At lægge et budget er et vigtigt skridt i at fejre påske på en økonomisk måde. Beslut dig for, hvor meget du vil bruge på hvert påskeæg, og hvor meget påskefrokosten skal koste. At vide, hvor meget du har råd til at bruge på hele dagen, hjælper dig med at planlægge en sjov dag, som alle vil huske.

Husk at holde styr på dine udgifter, så du ikke overskrider dit budget. Gå ikke på kompromis med dit budget på nogen måde – det ekstra påskeæg er ikke værd at gå bankerot over!

2. Jagt tilbud og køb store mængder

At jagte tilbud og købe i store mængder er gode måder at fejre påske med et stramt budget på. De fleste påskevarer er på udsalg i ugerne før påske, så hold øje med friske gårdæg til at male på og gemme til en påskeægsjagt, samt påskeslik til at fylde i påskeæg og gemme i haven.

En smart finte, som er god for tegnebogen, er at gå på udsalgsjagt dagen efter påske for at købe chokolade med rabat til næste år. Hvis den opbevares korrekt, kan massiv chokolade holde i op til et år. Så jagt tilbuddene og køb store mængder til næste års påske.

3. Lav dine egne dekorationer

At lave din egen påskepynt er godt for miljøet og en sjov aktivitet sammen med børnene. En påskeæggekurv, yndige kaninører eller ophængt påskeægpynt er alle vidunderlige påskedekorationer, du kan lave derhjemme.

En kreativ, men overkommelig måde at fejre påske på, er at lave hårdkogte friske gårdæg og dyppe dem i frugtfarve for at dekorere dem. Disse kan bruges som pynt i hjemmet og gemmes blandt chokoladeæggene i haven til påskeæggejagten.

På Pinterest finder du ubegrænset inspiration til gør-det-selv-påskepynt, og du kan købe dine forsyninger i en håndværksbutik eller i dit lokale supermarked.

4. Familiefrokost

I påsken er mad ofte hovedattraktionen. Uanset om du vælger den traditionelle lam og alt tilbehøret, eller vælger at spise en stor brunch i stedet, kan du nyde din påskefrokost uden at skulle skeje for meget ud.

Hvis du vil gå all-in med en stor traditionel påskefrokost, kan du overveje at arrangere et sammenskudsgilde og invitere dine venner og familie. Sammenskudsgilder er en fantastisk og billig måde at fodre mange mennesker uden at gå fallit på! Du er kun ansvarlig for én ret, hvis du fordeler alle retterne mellem dine gæster. Det kommer kun til at koste nogenlunde det samme, som hvis du skulle lave mad til din egen familie!

Når du bruger mindre tid i køkkenet, får du også bedre muligheder for at bruge tid sammen med dine kære.

5. Brug kuponer og rabatter

Til påske er der ofte mange rabatter, der kan bruges til at købe slik, så sørg for at tjekke det, inden du handler. Hvis du derudover kombinerer kuponer med udsalg, sparer du endnu flere penge!

Der findes også apps, som hjælper dig til at tjene cashback på dine udgifter.

Undersøg tingene grundigt før du handler for at udnytte hver rabatkupon eller cashback, der er tilgængelig for dig i dit område.

6. Deltag i lokalsamfundets arrangementer

Prøv din bys ’det sker i’-kalender for at finde spændende og gratis aktiviteter, du kan lave. Du har flere muligheder fra en lang liste over aktiviteter, hvis du bor i eller i nærheden af en større by, eller i et lille eller landligt område! Der er noget for enhver smag, såsom en håndarbejdsarrangement på dit lokale bibliotek, museer, en koncert i parken eller på et gymnasium, aktiviteter i zoologisk have og gåture ved byens vartegn.

Næsten alle disse vil være gratis eller koste et mindre gebyr, så få samlet din familie og få mest muligt ud af din chance for at prøve noget nyt og spare penge.

7. Fejr påske senere

Hvis budgettet virkelig er stramt, og du ikke har meget råderum til at fejre påske med, kan du overveje at fejre påske en uge senere. Du vil få store besparelser på alle oprydningsudsalg, så forvent op til 75% rabat på de fleste påskevarer!

Vælger du at fejre påsken senere, kan du nyde påskeweekenden med at fejre påskedag med oplevelser og bruge kvalitetstid med din familie. Påskedag eller den følgende weekend kan du nyde alt det sjove med chokoladeæg, påskeæggejagt osv.

Afsluttende bemærkninger

Sammenlignet med jul kræver påsken ikke ret meget, så du kan sagtens fejre påske på et stramt budget uden at gå på kompromis med alt det sjove eller festlighederne – bare brug disse spareråd til påsken. Undgå at bruge tid og penge på de ting, der ikke betyder noget. Dine børn vil huske på de særlige øjeblikke, i deler, og mindre på, hvor stort et påskeæg, de fik!

Påsken er en fejring af livet på alle måder. Det er en fejring, som alle kan nyde uden at gå fallit, uanset hvor du bor, din alder, religion eller økonomiske situation. Det er begyndelsen på foråret, så nyd festlighederne og starten på en ny årstidmed dine kære.