13.09.2021

Sådan bliver du klar til efteråret

Det er den tid på året igen. Børnene kommer tilbage i skole, dagene bliver kortere og bladene begynder at skifte farve. Selvom efteråret er årstiden til at gå ture og nyde den smukke natur, betyder det også, at man tilbringer meget mere tid indenfor. Så hvis du ikke har gjort det allerede, er tiden nu inde til at begynde at forberede dit hus eller din lejlighed på de køligere måneder, der er på vej. Med blot nogle få ændringer kan du forvandle dit hjem til et hyggeligt sted, hvor du får lyst til bare at slappe af på sofaen og nyde en varm kop te.

Her er nogle enkle ideer til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til efterår.

Start med en grundig rengøring

En ny årstid betyder en frisk start. Vi har alle hørt om forårsrengøring, men har du nogensinde gjort efterårsrent? Ja, rengøring er ikke just den sjoveste måde at bruge din weekend på, men det er sandsynligvis noget der trænger til at blive gjort. Sundhedseksperter anbefaler at du gør grundigt rent i dit hjem to gange om året – i foråret og i efteråret. I sommerperioden har vi alle tilbragt en masse tid udenfor med at nyde vejret og lave udendørs aktiviteter. Så med efteråret lige rundt om hjørnet, er det tid til at smøge ærmerne op, give dit hjem en grundig rengøring og nyde et sundere og gladere miljø.

Ryd op

Medmindre du planlægger at tage på ferie snart, er det sandsynligvis på tide at indse, at du ikke længere får brug for dit sommertøj. Start med at gennemgå alt det tøj du har. Hvis der er noget du aldrig har på, er det en god idé at skille dig af med det og give plads til nye ting. I stedet for at smide dit tøj væk, kan du sælge det eller donere det til velgørenhed.

Det kan også være nødvendigt at rydde ud i køkkenskabene. Et køkken som ikke er organiseret, kan give problemer, selv hvis du ikke laver mad så tit. Hvis du samtidig ikke kan finde det du leder efter, vil du sandsynligvis komme til at spilde penge på at købe unødvendige duplikater. Så brug et par timer på at smide mad væk som har passeret sidste holdbarhedsdato, og skil dig af med ting, du ikke bruger.

Find dekorationerne frem

Nej, du behøver ikke at vente til jul med at dekorere! At bringe efteråret ind i dit hjem betyder ikke, at du er nødt til at ommøblere det hele det er nok at tilføje nogle små detaljer og genstande. Denne årstid handler om varme og guldbetonede farver. Afhængigt af temaet i dit hjem kan du gå efter forskellige nuancer af rød, orange og gul. Og glem selvfølgelig ikke at finde de bløde tæpper og puder frem.

Ønsker du at opnå den ultimative efterårsstemning? Få fat i nogle duftlys. Det er den nemmeste måde, hvorpå du kan tilføre en følelse af varme og hygge til dit hjem.

Foretag renoveringer

Kan du huske de boligindretningsprojekter, du har udsat i lang tid? Efteråret er årstiden til at få tingene gjort.  Nu er måske det bedste tidspunkt til at købe dit drømmekøkken eller renovere dit soveværelse, specielt hvis du arbejder med et stramt budget. Da efterspørgslen på renoveringsarbejde i hjemmet som regel er lavere i efteråret, er der større sandsynlighed for at håndværkerne er ledige. Og det betyder lavere udgifter og kortere ventetider for dig. Nu hvor de fleste mennesker er tilbage på arbejde og børnene i skole, kan alt renoveringsarbejdet blive udført i dagtimerne uden at forstyrre nogen.

Sæt lys op

Smuk belysning kan virkelig forvandle et rum. Nu hvor dagene bliver kortere og aftenerne mørkere, bør vi gå over til andre måder at få lys i hjemmet på. Overvej at bruge bord- og gulvlamper sammen med dine normale loftslys.

Hvis du har en have, skal du ikke glemme belysningen udenfor. Selv noget så simpelt som en LED-lanterne eller lyskæder, kan virkelig give din have liv.

Efteråret kan være en fantastisk tid – hvis dit hjem er klar til det. Brug disse simple ideer til at opgradere dit hjem, så du kan have det varmt og hyggeligt, når de køligere dage kommer