17.12.2021

Enkle råd til at spare penge til jul i år

Julemåneden kan være en dyr tid for mange af os. Selvom julen handler om at tilbringe kvalitetstid med sin familie og skabe minder, er det også nemt at komme til at bruge for mange penge. Før du ved af det, er der gaver, familiemåltider, rejser og meget mere, der skal betales.

Heldigvis kan du med en smule planlægning og kreativitet holde dit budget på sporet og komme godt ind i det nye år.

Her er 5 enkle måder at holde julens omkostninger nede på og stadig gøre det til en jul, du vil huske!

Hold øje med dit forbrug

I stedet for at lukke øjnene og håbe på det bedste i år, skal du lave en specifik plan over alle dine udgifter.

Først skal du finde ud af, hvor meget du har råd til at bruge i løbet af julen. Prøv at tænke over alle dine juleomkostninger – ikke kun gaverne, men også mad, underholdning, pynt og rejseomkostninger. Når du har fundet ud af det nøjagtige beløb, skal du overføre det til en separat juleopsparingskonto.

En anden måde at spore dine omkostninger på, er at bruge en budgetteringsapp. Du kan se nogle af vores anbefalinger til apps her.

Del omkostningerne

Hvis du har venner og familie på besøg til et måltid eller en fest, skal du ikke være bange for at fortælle dem, hvad de kan tage med. Selv hvis det kun er et par småting, kan du spare et overraskende stort beløb. For eksempel er drikkevarer og desserter nemme at transportere og kan være en af de dyreste ting på din indkøbsliste. At dele omkostningerne til mad, sparer dig ikke bare penge, det gør det også meget nemmere at være vært!

Ryd op i julen

Vi har alle ting liggende i huset, som vi ikke længere bruger: tøj, der bare samler støv i skabet, gammel elektronik eller bøger, vi aldrig kommer til at læse igen.

Overvej at sælge de ting, der er i god stand og tjen lidt ekstra undervejs. Du kan sætte de penge, du tjener, til side til dine nytårsplaner eller bruge dem til at betale en gammel gæld ud.

Køb ikke for meget mad

At planlægge alle dine måltider i juletiden er en af de nemmeste måder at spare penge på.
Når du handler ind til julemiddagen, er det fristende at blive revet med af stemningen og købe mere mad, end du faktisk har brug for. Før du køber noget, så tænk over, om nogen i din familie rent faktisk spiser det, eller om du egentlig bare køber det ”hvis der skulle blive brug for det”. Hvis du ikke er sikker på, hvor meget mad du bør købe, kan du bruge en madberegner, f.eks. Portion Planner.

Skær ned på det unødvendige

Tag et kig på dine ugentlige udgifter og tænk over, om der er noget, du kan skære ned på i juletiden. Det er måske ikke let, men det vil helt sikkert være det værd.

Hvis du for eksempel normalt spiser ude eller køber mad til frokost, kan du i stedet tage en madpakke med på arbejde. Eller i stedet for at købe et nyt outfit til nytårsfesten, så prøv at finde et i blandt det tøj, du allerede ejer.

Der er mange enkle måder at spare penge på i julen. Det er vigtigt at lave en specifik plan, sætte realistiske mål og undgå unødvendige køb. Brug dine penge klogt, så kan du nyde årets afslutning uden stress!